AUDIO-TECHNICA FIÓKOM
Oldaltérkép
Magyar

Keresés...

Főoldal
Hírek
Sajtóhírek
Audio-Technica mikrofonok a GRAMMY® Dí...

Audio-Technica mikrofonok a GRAMMY® Díjátadó Gálán - tizenhatodik alkalommal

2013-03-13

Sorozatban tizenhatodik éve, idén is feltűntek az Audio-Technica mikrofonok a GRAMMY® Awards Show-n. Február 10-én, a Los Angeles-i Staples Centerben tartott, 55. GRAMMY gálán rengeteg művész lépett fel, műfajok széles skáláját felvonultatva. Az élő koncertre és a televíziós közvetítésre az Audio-Technica több mint 250 mikrofont szállított, köztük komoly mennyiságű vezetékes mikrofont, ill. Artist Elite® 5000-es szériájú vezetéknélküli mikrofonokat.

Maga a GRAMMY gála az évek során számos elismerést gyűjtött be, mivel folyamatosan emeli az élő közvetítések mércéjét. Az EMMY®-díjas produkció volt az első jelentős díjátadó show, amit HDTV rendszerben, 5.1-es surround hanggal közvetítettek, és mindig is a legfejlettebb technikát használta, az est előadásainak a lehető legmagasabb színvonala érdekében. A show zenei részének folyamatosan emelkedő igényei közepette is kimagasló minőség elérése érdekében az Audio-Technica mikrofonok folyamatosan jelen vannak az itt dolgozó szakamberek és fellépő művészek preferenciái között. Az idei GRAMMY-n ismét a legjobb szakemberek dolgoztak. 

A hangrendszert az ATK AudioTek biztosította Ron Reeves és Mikael Stewart FOH hangmérnökökkel, Leslie Ann Jones felügyeletével, aki a Producers & Engineers Wing® of The Recording Academy® jeles tagja. A közvetítés zenei részét az M3 (Music Mix Mobile) Eclipse és Horizon kocsijain, John Harris és Eric Shilling keverték, míg Tom Holmes felelt a teljes broadcast keverésért. A közvetítés hangját Hank Neuberger felügyelte, aki szintén vezetője a The Recording Academy® Producers and Engineers Wing®-nek. Michael Abbott audió koordinátorként tért vissza, az M3 Eclipse kocsiján Joel Singer, mígy a Horizon offline remix kocsin Mark Linett volt a főmérnök.

A televíziónézők számára a CBS ismét a legfejlettebb, 1080 képsoros HDTV adást szolgáltatta 5.1-csatornás surround hanggal. A formátum igényeit kielégítendő, a hangmérnökök számos Audio-Technica mikrofont alkalmaztak a GRAMMY gálán.

Az Audio-Technica Artist Elite 5000-es sorozatú vezetéknélküli mikrofonjait olyan művészek használták, mint Wiz Khalifa és Miguel, valamint T-Bone Burnett. Elton John vezetékes AE6100-ba énekelt. Jack White és duett partnere, Ruby Amanfu AT4050 stúdiómikrofont használtak, hasonlóan a jazz világsztár Chick Corea-hoz, Kenny Garretthez és Stanley Clarke-hoz.

Az A-T backline mikrofonszettben további AT4050-ek dolgoztak timpanin, dob overheadként, gitárládákon és kürtökön; ATM250 hiperkardioid dinamikus mikrofon a basszusládán; ATM25/LE a tamokon; AE5100 a lábcinen, ride-on és overhead-ként; AT4050ST overhead-ként; AT4047SV a gitárládákon, ATM350 csiptetős hangszermikrofon a fúvósokon, vonósokon és dobtesteken; ATM450 a pergőn alul és tamburinon; és AE5400 kondenzátor kézimikrofon a lábdobon.

    

Vissza a Sajtóközleményekhez
English

Romania

Francias

Deutsch

desktop