AUDIO-TECHNICA FIÓKOM
Oldaltérkép
Magyar

Keresés...

Főoldal
Hírek
Sajtóhírek
Az Audio-Technica gyászolja alapítój...

Az Audio-Technica gyászolja alapítóját, Matsushita Hideót

2013-03-19

 

Az Audio-Technica szomorúan tudatja, hogy a cégalapító és nyugdíjas igazgató Matsushita Hideo 2013 március 5-én, 93 éves korában elhunyt. Családja kívánságának megfelelően búcsúztatására és temetésére március 8-án és 9-én, családi keretek között került sor.

2002 újévén, az Audio-Technica alapításának 40. évfordulóján Matsushita Hideo megemlékezett a vállalat alapításáról: “32 éves koromban jöttem Tokióba, és nagybátyám ajánlásának köszönhetően állást kaptam a Bridgestone Művészeti Múzeumban. A múzeumigazgató ösztönzésére LP koncrteket szerveztem, melyek sokkal sikeresebbek lettek, mint vártuk. Tíz évet töltöttem a Bridgestone Múzeumban, majd 1962-ben kiléptem, és megalapítottam a saját vállalkozásomat, az Audio-Technica-t.”

Így folytatta: “A cég azonnal kiadta első termékét, az AT-1 sztereó hangszedőt. Abban az időben a telephelyünk egy egyszintes műhely volt a Shinjuku negyedben. Három alkalmazottal kezdtünk, de gyorsan 20-ra bővültünk. Késő éjszakáig dolgoztunk, csak azért tartottunk szünetet, hogy megvacsorázzunk a szemközti levesbárban.”

Több évtizednyi sikeres növekedés után, 1993-ban Matsushita Hideo az Audio-Technica elnöke lett, és fia, Matsushita Kazuo vette át – és viszi azóta is – a vállalat irányítását. Kettőjük vezetésével az Audio-Technica továbbra is stabilan növekvő vállalat, ami továbbviszi Hideo-san örökségét és vízióját az új évezredbe.

Biográfia

1919 november 14: születés
1951: Bridgestone Művészeti Múzeum, Tokió
1962: Az Audio-Technica megalapítása
1973: Technica Fukui Co., Ltd., megalapítása
1993: Audio-Technica elnökség, Technica Fukui Co., Ltd. elnökség
2005: Nyugdíjba vonulás
2013 március 5: Eltávozás (93 évesen)

Vissza a Sajtóközleményekhez
English

Romania

Francias

Deutsch

desktop