AUDIO-TECHNICA FIÓKOM
Oldaltérkép
Magyar

Keresés...

Főoldal
Hírek
Sajtóhírek
50 év szenvedélyes fülelés

50 év szenvedélyes fülelés

2012-01-24

 

Az Audio-Technica 2012-ben ünnepli alapításának 50. évfordulóját, és e jeles alkalomra speciális, limitált kiadású mikrofonokat, fejhallgatókat és lemezjátszótűket mutat be. Az AT4050URUSHI, AT4050/LE multikarakterisztikás stúdiómikrofonok, az AE6100/LE hiperkardioid dinamikus, AE5400/LE kardioid kondenzátor, AE4100/LE kardioid dinamikus és ATM25/LE hiperkardioid dinamikus mikrofonok, valamint az ATH-M50s/LE és ATH-PRO700Mk2ANV fejhallgatók mindegyike jól megkülönböztethető 50. évfordulós dizájnt és színezést kapott, az AE5400/LE és az AT4050 modellek ezen felül kézi készítésű fadobozban érkeznek. Az LE modellek fémszürke “évfordulós” színben csillognak kék díszítéssel, míg a ragyogó AT4050URUSHI mikrofont kézi festésű díszítés és tradicionális japán Urushi lakkozás tesz különlegessé, a DJ-specifikus PRO700Mk2ANV pedig elegáns fekete-arany kivitelben készül. Az ATM25/LE, a klasszikus ATM25 hiperkardioid dinamikus mikrofon évfordulós kiadása végfelhasználók és kereskedelmi partnerek közvetlen visszajelzései, kérései alapján került be az 50. Évfordulós limitált termékek választékaába. Az ATM25/LE ideális lábdobra, tamokra és más nagydinamikájú hangszerekre, nagyon nagy hangnyomást képes közelről is kezelni, nagy, meleg mélyekkel és kimagasló jelenlétel rendelkezik, erőteljes, telt hangzást ad közelmikrofonos vokálon és dialógokon. Többfokozatú ráccsal és masszív, strapabíró konstrukcióval rendelkezik. 

Az Audio-technica konzumer választéka is felvonultat kiemelkedően magas minőségű, limitált kiadású, ünnepi modelleket. Az ATH-W3000ANV az új zászlóshajója az Audio-Techinca High-End fejhallgató sorozatának. A legmagasabb minőségű anyagafelhasználása, mint például Hokkaido Asada cseresznyefa kagylói, magnézium vázszerkezete, báránybőr fülpárnái, OFC-7N hangtekercsei, valamint csodálatos kidolgozása és páratlan hangminősége valódi exkluzív High-End élményt garantálnak. Az AT150ANV egy csúcsminőségű mozgómágneses lemezjátszó-hangszedő, míg az AT50ANV egy mozgótekercses, limitált kiadású hangszedő. Helyet kapott az évfordulós termékek sorában még egy titániumból készült lemezjátszó headshell, az AT-TI15ANV, mely szintén az 50. évfordulós logót viseli, és méltó kiegészítője bármilyen audiofil hangrendszernek.

Az Audio-Technica 1962-ben alakult Hideo Matsushita vezetésével, aki még abban az évben bemutatta a cég első lemezjátszó hangszedőjét, és hamar elismerést szerzett, mint csúcsminőségű, díjnyertes hangszedő beszállító Japán vezető elektronikai gyártói számára. A ’70-es és ’80-as években az Audio-Technica  olyan termékekkel szélesítette választékát, mint például az úttörő VM sorozatú kettős mágneses lemezjátszó hangszedők, ATH sorozatú HiFi fejhallgatók, 800-as sorozatú professzionális mikrofonok és egyéb innovációk. A ’90-es években az Audio-Technica tovább finomította és változatosabbá tette termékválasztékát, és vezetéknéküli mikrofonrendszerei, mikrofonjai, konzumer és professzionális fejhallgatói ipari szabvánnyá váltak kiemelkedő teljesítményük, megbízhatóságuk és képviselt értékük miatt. Az A-T bevezette a hires 40-es sorozatú stúdiómikrofonokat, a hangtechnika története folyamán elsőként elérhető árúvá téve a stúdiómikrofonok hangminőségét. Ma a 40-es sorozat vezető hangmérnökök és producerek, valamint élvonalbeli művészek számára a mércét képviseli, mind a stúdiókban, mind a színpadokon. Az ezredfordulótól az Audio-Technica tovább folytatta az úttörő termékek és rendszerek kidolgozását. 2008-ban a hallójárati ill fejpántos zajkioltós fülhallgatók új szabványt állítottak fel a környezetzaj csillapítás és hangminőség terén. Ma az Audio-Technica olyan művészek számára első számú választás, mint például Gwen Stefani, Justin Timberlake, Metallica, Linkin Park, Evanesence, vagy Magyarországon Harcsa Veronika, Vastag Csaba, Kökény Attila, Szabó Ádám, Váczi Eszter, Ganxsa Zolee és a Kartel, Szalonna Band, Fekete-Kovács Kornél és még sokan mások. Audio-Technica termékek dolgoznak világszerte számtalan konzumer és professzionális alkalmazásban: élő koncertturnékon, hangstúdiókban, vállalati, kormányzati és vallási rendezvényeken és olyan rangos eseményeken, mint az amerikai elnöki kampányvita, a Grammy díjátadó gála és a nyári és téli olimpiák, hogy csak néhányat említsünk.


Vissza a Sajtóközleményekhez
English

Romania

Francias

Deutsch

desktop