AUDIO-TECHNICA FIÓKOM
Oldaltérkép
Magyar

Keresés...

Főoldal
Hírek
Sajtóhírek
Új DSLR-mikrofont mutat be az Audio-Tec...

Új DSLR-mikrofont mutat be az Audio-Technica a 2014-es IBC-n

2014-09-10

 

– valamint kamerára szerelhető vezetéknélküli rendszert és DANTE hálózati mikrofont –

Az Audio-Technica az IBC2014-en mutatja be az AT8024 monó/sztereó kameramikrofont, mely minőségi hangot biztosít DSLR videósoknak egyszerű és könnyen használható formában. A rövid puskamikrofon egy AA elemmel üzemel, és aszimmetrikus 3.5mm-es sztereó jack dugóval csatlakozik a kamerához. Ismerve a minőségi hangfelvételek kihívásait igényes, gyakran gyorsan változó helyzetekben, az Audio-Technica ellátta az AT8024 mikrofont mélyvágó szűrővel a mélyfrekvenciás dübörgés kiszűrésére, és -10/-20 dB csillapítóval, a kamera mikrofonbemenet túlvezérlése veszélyének csökkentésére. A kapcsolható monó/sztereó üzemmód tovább növeli a mikrofon rugalmasságát. Mindezeken túl, az AT8024 integrált felfüggesztéssel, mikrofonszivaccsal és bolyhos szélzsákkal rendelkezik. 

AT8024 kameramikrofon - szivacs nélkül

Az AT8024 Európában a 2014-es év végén lesz elérhető, ajánlott fogyasztói ára várhatóan 79 900 Ft lesz Áfával.

Szintén bemutatásra kerül az IBC2014-en a System 10 kamerára szerelhető vezetéknélküli vevőegység, ami elérhető áron kínál egyszerűen használható vezetéknélküli hangátvitelt videósoknak és híradós stáboknak egyaránt. A kamerapapucsba rögzíthető, kicsi és könnyű vevőegység külön fejhallgató kimenettel és kapcsolható szimmetrikus/aszimmetrikus főkimenettel rendelkezik 3.5mm-es mini jack aljzatokon. A beépített Li-Ion akkumulátorral ellátott vevőegység mind a saját, mind a hozzá párosított adóegység elemtöltöttségét kijelzi. Az Audio-Technica System 10 zsebadóval vagy a dinamikus mikrofonfejes System 10 kéziadóval használható.

A 2.4 GHz-es sávban üzemelő, a TV és DTV interferenciákra immunis System 10 rendszer a frekvenciavadászatot nyugdíjba küldi, lenyűgözően akkurátust hangzást és extrém könnyű kezelhetőséget kínál instant csatornaválasztással és szinkronizálással. A System 10 a tiszta kommunkiációt a diverzitás három szintjével biztosítja: frekvencia, idő és tér diverzitással.

      ATW-1700 vezetéknélküli rendszer         ATW-R1700 vevőegység

Az ATW-R1700 kamera-vevőegység 2014 ősszel kerül európai forgalomba, a követező ajánlott végfelhasználói árakon: 

Vevőegység ATW-T1001 zsebadóval: 119 900 Ft

Vevőegység ATW-T1002 kézi adóegységgel: 129 900 Ft

Vevőegység ATW-T1001 zsebadóval és ATR35cW klipsz mikrofonnal: 132 900 Ft

Az IBC2014-en kerül demonstrálásra az Audio-Technica új ATND971 kardioid kondenzátor határfelület mikrofonja is. Ez a mikrofon hidalja át az audió és az IT terület közötti szakadékot, mint az első vezetékes mikrofon, mely együtt küldi ki az audió és a vezérlő jeleket az Audinate Dante protokollját használva. Számos audió szakember számára a Dante lett "A hálózat", mely szabványos internet protokollokat használ digitális audió jelek átvitelére nagyon kis késéssel.

ATND971

Egyszerű Ethernet csatlakozás kapcsolja az ATND971-et Dante-képes eszközök hálózatához, melyeket  programozható kapcsolója révén a mikrofon vezérelni is tud. 

A tanácstermekbe és más tárgyalókba tökéletesen illeszkedő ATND971 határfelület mikrofon egyszerű és olcsó Ethernet csatlakozással, kiváló hangminőséggel, piros/zöld státusz jelzőfénnyel és integrált kapcsolóval rendelkezik,amivel külső eszközöket vezérelhet, mint pl. kamera pozícionálás, teremfény programváltás, stb. Mivel a Dante akár 512 audió csatornát támogat, a mikrofon egy nagyon jól skálázható megoldást kínál.

Az ATND971 októberben jelenik meg az európai piacon, ajánlott végfelhesználói ára 220 000 Ft lesz.

Kiegészítve a fentieket, az Audio-Technica az IBC2014-en megmutatja az elismert Broadcast & Production sorozatú puskamikrofonokat és kézimikrofonokat, a legigényesebb professzionális szituációkban széleskörűen elterjedt mikrofonos fejhallgatókat, és a broadcast-stúdió mikrofonokat, köztük a négymembrános AT5040-et és a népszerű 40-es széria nagymembrános kondenzátor mikrofonjait.

A látogatók megismerkedhetnek továbbá az új, LED jelzőfénnyel és kapcsolóval ellátott Engineered Sound ES945/LED és ES947/LED határfelület mikrofonokkal, valamint az AT8657/LED asztalba szerelhető mikrofon adapterrel, ami kapcsoló és vezérlőfunkciót, ill. vezérelhető LED gyűrűt biztosít Engineered Sound, UniPoint és ProPoint mikrofonokhoz.

ES945/LED   ES947/LED - zöldES947/LED - piros

ES945/LED      64 500.-

ES947/LED      74 000,.

ES947W/LED   59 900.- 

Az Audio-Technica a 8-as teremben, a D78-as standon várja a vendégeit.

 

Néhány szó az Audio-Technica -ról 

A nemzetközi hangtechnikai világ élvonalában eltöltött több mint 50 évvel, az Audio-Technica vezető újító az elektroakusztikai átalakítók területén, mikrofonok, kábelnélküli mikrofonok, fejhallgatók, keverők és egyéb  elektronikák elismert fejlesztője és gyártója. Az Audio-Technica felhasználók között megtalálható Katherine Jenkins, a Metallica, Gwen Stefani, a Linkin Park, The Pidgeon Detectives, Ben Mynott és Eddie Halliwell, vagy Magyarországon Pál István Szalonna, Harcsa Veronika, Vastag Csaba, a Belga, Radics Gigi, az Intim Torna Illegál, a Magna Cum Laude és még sokan mások.

 

Kontakt:

Zöld Zsolt

Audio-Technica Central Europe Kft.                                         

Fogadó u. 3, Budapest 1107, Hungary

Tel: +36 20 6800107

office-CE@audio-technica-europe.com

Vissza a Sajtóközleményekhez
English

Romania

Francias

Deutsch

desktop