AUDIO-TECHNICA FIÓKOM
Oldaltérkép
Magyar

Keresés...

Főoldal
Hírek
Sajtóhírek
Audio-Technica a 2014-es Budapest Music ...

Audio-Technica a 2014-es Budapest Music Expón

2014-10-09

Ahogy az indulástól, 2006-tól minden Hangfoglaláson, úgy idén, az immár Budapest Music Expo néven futó kiállításon is megjelentek az Audio-Technica termékek az Audmax standon. Amellett, hogy bemutattuk az A-T termékpalettájának minden fontos szegmensét, néhány lényeges újdonságot is meg tudtunk mutatni a látogatóknak.

Az egyik legérdekesebb ilyen újdonság a System10 digitális vezetéknélküli mikrofoncsalád két új vevőegysége volt. Az ATW-1501 szettben kapható pedálvevős rendszer gitárosok, basszusgitárosok és más igényes zenészek számára kínál kompromisszummentes hangzást – vezeték nélkül. Nincs frekvencia keresgélés, vagy a tévéadások által okozott zavar: a rendszer automatikusan megtalálja és beállítja a szabad frekvenciát, és menetközben is képes új frekvenciára váltani szükség esetén, anélkül, hogy ezt meghallanánk. Az ATW-1701 / ATW-1702 szettek pedig videokamerás használathoz kínálnak egyszerűen használható, nagyon megbízható, kristálytiszta hangú vezetéknélküli hangátvitelt. A kamerára szerelhető vevőegység kicsi és könnyű, minden szükséges szolgáltatással rendelkezik (elem állapot kijelzés, szabályozható fejhallgató kimenet, szimmetrikus vagy duál monó főkimenet, kamerapapucs adapter, stb.). Az összes System10 rendszerre jellemző a háromszintű diverzitással garantált, kiemelkedően biztonságos vétel. 

Bemutatásra került a 40-es széria csöves stúdiómikrofonja, ami idén jelent meg az Audio-Technica választékában. Az AT4060 elődmodellt 2009 óta nem lehetett kapni Európában, így igen nagy várakozás előzte meg az új generációs AT4060a megjelenését. 

A nagyközönségnek itt tudtuk megmutatni a két új „Gamer” fejhallgatót, az ATH-AG1 és az ATH-ADG1 modelleket. Az A700x zárt, illetve az AD700x nyitott HiFi fejhallgatókon alapuló, mikrofonnal és USB-konverteres erősítővel ellátott headsetek a PC-játékosok High-End eszközei. A csodálatosan tiszta és lehengerlően energikus hangzás mellett, kimagasló viselési komfortjuk révén, sok órányi önfeledt játékot tesznek lehetővé.

A CKX sorozatú hallójárati fülhallgatók mellett most mutattuk be a CHX hibrid fülhallgatókat. Az ATH-CHX5iS és a ATH-CHX7iS azok számára jelent stílusos és vonzó alternatívát, akik idegenkednek a fülhallgató hallójáratba tuszkolásától. A CHX fülhallgatók kimeneti nyílása ráilleszkedik a hallójárat nyílására, miközben – ergonomikus kialakítása miatt – a fülhallgató stabilan megáll a fülkagyló belsejében. Mindkét típus rendelkezik mikrofonos-nyomógombos telefonvezérléssel. 

Külön figyelmet érdemeltek az M szériás profi fejhallgatók. A széria idén újult meg, és most volt az első olyan alkalom, hogy a nagyközönség is kipróbálhatta a teljes új sorozatot.

Az ATH-M20x a belépő modell, elődjéhez képest nagyságrenddel komolyabb mind a megszólalása, mind a külső megjelenése.

Az ATH-M30x a részletező hangzásra van optimalizálva. Pontosan definiált középtartományával kiválóan helytáll filmes és broadcast alkalmazásokban.

Az ATH-M40x frekvenciaátvitele vonalzóegyenes. Nagypontosságú audió monitorozáshoz, hangfelvételhez, keverésre, DJ monitorozásra ajánljuk.

Az ATH-M50x a gyakorló hangmérnökök, profi újságírók és fejhallgató rajongók által magasztalt M50 utódmodellje. Pontosan ugyanazt a hangzást nyújtja, mint az előd, de kényelmesebb és tartósabb anyagból készül a fülpárna és a fejpánt, és ami a legfontosabb, cserélhető a kábel. Az M50x kapható feketében és fehérben, valamint limitált kiadásban, kék-barna színkombinációban.

 

Az új termékek mellett kiállítottuk a már jólismert színpadi mikrofonokat a Midnight Blues, a Pro, az Artist és az Artist elite szériából. Külön helyet kaptak a 20-as széria stúdiómikrofonjai, és néhány multimédiás mikrofon. Ezek közül az AT2022 sztereó mikrofon élesben is bizonyított: a B-csarnokbeli standkoncertek videófelvételéhez használva meglepően jó minőségű hangot vett fel, és remekül elnyomta a hátulról érkező, nem kis mértékű alapzajt, ami a B-csarnokban uralkodott.

A standon nemcsak kiállítottuk a termékeket, hanem egy ministúdiót is üzembe helyeztünk. Az AT2020USB+ mikrofont egy laptopra kötöttük, csatlakoztattunk egy fejhallgatót és már indulhatott is a felvétel. Baranya Tamás hangmérnök segítségével a jelentkezők felvehették zenei ötleteiket, amikkel egy internetes játék keretében lehet szavazatokat gyűjteni, és a legnépszerűbb dal alkotója megnyeri az AT2020USB+ mikrofont.

A kis kompakt mikrofon remekül vizsgázott. A stúdió körülményektől azért messze elmaradó akusztika ellenére remek hangú felvételek születtek, a mikrofon emellett bizonyította magas hangnyomástűrését (szinte lehetetlen volt túlvezérelni), és azt, hogy popfilter nélkül is használható, a kétrétegű fémkosara révén.

 

Köszönjük minden kedves érdeklődőnek, hogy látogatásával megtisztelte a standunkat. Külön köszönet azoknak, akik a kézjegyüket az üzenőfalunkon hagyták!

Vissza a Sajtóközleményekhez
English

Romania

Francias

Deutsch

desktop