AUDIO-TECHNICA FIÓKOM
Oldaltérkép
Magyar

Keresés...

Főoldal
Hírek
Sajtóhírek
A Dream Theater új albumának felvétel...

A Dream Theater új albumának felvételeihez Richard Chycki hangmérnök az Audio-Technica mikrofonjait használta

2014-12-21

 

Az Audio-Technica büszkén jelenti be kiemelkedő részvételét a progresszív metál szupersztárja, a Dream Theater új albumának felvételeiben. A várva várt, saját magukról elnevezett 12. album 2013 szeptember 24-én jelent meg a Roadrunner Records gondozásában.

Richard Chycki, a zenekar jelenlegi és korábbi projektjeinek hangmérnöke (dolgozott már többek között a Rush, Aerosmith, Needtobreathe, Our Lady Peace zenekarokkal, hogy csak párat említsünk) már régóta az Audio-Technica mikrofonok rajongója. Így fogalmazott: „Rendszeresen dolgozom Audio-Technica mikrofonokkal a hangminőségük, valamint innovatív kialakításuk, konzisztenciájuk és

megbízhatóságuk miatt. Évek óta használom őket, kezdve anno egy pár AT4050-essel vagy AT4060-assal, amit ambient mikrofonként használtam. Függetlenül a konkrét típustól, minden általam használt Audio-Technica mikrofon világos, nyílt hangzást adott, és remekül helytállt minden alkalmazásban. Az új Dream Theater album esetében a forrásokhoz a megfelelő mikrofont párosítva, minimális outboard használat mellett is csodálatos hangzást értünk el. Például az AT5040-est (stúdió vokálmikrofon) bámulatos érzékenységével és ultra alacsony zajával öröm volt használni, különösen akusztikus gitárhoz, az AT4080-as ribbon mikrofont pedig a fő gitárhang részeként.”

A projekt teljes AT mikrofonlistája tartalmazza az AT5040 stúdió vokálmikrofont az összes akusztikus gitártémához és egyes ének sávokhoz; az AT4080 fantomtáplált ribbon mikrofont az elektromos gitárokhoz, hátsó dobtér mikrofonként, és a vonós szobában (Blumlein párban); AT4081 fantomtáplált ribbon mikrofonokat spot mikrofonként a csellókhoz és a vonós szekciókhoz, és egy AT4047/SV kardioid kondenzátor mikrofont spot mikrofonként a nagybőgőhöz és a vonós szekciókhoz, valamint az elektromos gitár B-ládákhoz. 

Chycki legnagyobb kedvencei az Audio-Technica AT4080 és AT4081-es ribbon mikrofonjai. „AT4080-ast használtunk a dobfelszereléshez, nagyon alacsonyra helyezve a (dobos Mike) Mangini mögé.

Ez a mikrofon a teljes dobszett mély energiáit leképezi anélkül, hogy túl sok magasat hozna. Egy másik AT4080-asnak domináns szerepe volt John Petrucci gitárhangzásában. Nagy hangnyomást bír, így a hangszóróhoz közel helyeztük el úgy, hogy megtaláljuk azt a pontot, ahonnan a legszebben szól. A vonós szekciókhoz két AT4080-ast használtam Blumlein párban, kb. három méterre a zenészektől. Spot mikrofonként AT4081-est tettem a csellókhoz.” 

Egy szó, mint száz, az Audio-Technica mikrofonok a felvételek főszereplői voltak. Chycki így emlékszik vissza: „Azt kell mondjam, John (Petrucci)-nak nagyon pontos elképzelése van a gitársound-járól, aminek többrétegű mélységét a csokitortához lehetne hasonlítani. Az AT4080 és az AT4047/SV mikrofonok nagyon nagy segítséget jelentettek számunkra célunk elérésében, és mind John mind jómagam nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel.”

További információkért látogasson el a www.audio-technica.hu és www.dreamtheater.net oldalakra. 

A nemzetközi hangtechnikai világ élvonalában eltöltött több mint 50 évvel, az Audio-Technica vezető újító az elektroakusztikai átalakítók területén; széleskörű elismerést szerzett az audió ipar számára gyártott mikrofonok, vezetéknélküli mikrofonok, fejhallgatók, keverők és egyéb elektronikák fejlesztéséért és gyártásáért. 

Vissza a Sajtóközleményekhez
English

Romania

Francias

Deutsch

desktop