AUDIO-TECHNICA FIÓKOM
Oldaltérkép
Magyar

Keresés...

Főoldal
Hírek
Sajtóhírek
Új Audio-Technica Mikrofonok a 2015-ös...

Új Audio-Technica Mikrofonok a 2015-ös Prolight+Soundon

2015-04-30

 

A 2015-ös Prolight+Soundon az Audio-Technica bemutatta vadonatúj BP40 nagymembrános dinamikus mikrofonját és AT2020USBi iOS-kompatibilis USB kondenzátor mikrofonját. Néhány, nemrégiben már bejelentett Audio-Technica termék európai debütálására szintén a Prolight+Soundon került sor, ezek az alábbiak: a System 10 PRO rackes vezetéknélküli rendszer, az M70x zárt monitor fejhallgató, az R70x nyitott monitor fejhallgató és a Dante digitális hálózaton kommunikáló ATND971 kondenzátor határfelület mikrofon, valamint az ATND8677 asztali mikrofon talp.

 

BP40

Dinamikus beszéd/ének mikrofon, mely gazdag és természetes kondenzátor hangzást produkál. Felhasználási lehetőségei igen széles skálán mozognak – rádióban, hangalámondáshoz, utómunkához és sok más területen alkalmazható. A BP40 hiperkardioid iránykarakterisztikája biztosítja a megcélzott hangforrás izolációját és jól csillapítja az akusztikai tökéletlenségekből származó, oldalról és hátulról érkező hangokat.

Hatalmas, 37mm-es átmérőjű membránja szabadalmaztatott “lebegő perem” konstrukciójú, ami a membrán teljes felületét használja, és optimizálja a teljesítményét. Humbacker rendszerű hangtekercse kiküszöböli az elektromágneses zajokat, búgást. A beépített szivacson túl egy kapcsolható 100 Hz-es mélyvágó szűrő gondoskodik a torlóhangok elleni további védelemről.

 

 AT2020USBi

A nagyfelbontású hangzást a változatos csatlakoztatási lehetőségekkel kombináló AT2020USBi az Audio-Technica USB mikrofon sorozatában a hangminőség és a kényelmes használhatóság új szintjét képviseli. A kritikusok által is elismert AT2020-tól származó, digitális kimenetű mikrofon A/D konvertere 24 bit/96 kHz-es mintavétellel működik a nagyfelbontású artikuláció és érthetőség érdekében, ami tökéletesen alkalmassá teszi otthoni stúdió felvételekhez, helyszíni felvételek készítéséhez, podcast munkákhoz és hangalámondáshoz is.

 Az AT2020USBi egyaránt csatlakoztatható USB és Lightning bemenetű eszközökhöz (a mellékelt két kábellel), így a dobozból elővéve azonnal munkára fogható, akár PC (laptop), akár iOS eszközzel (iPad, iPhone). A beépített gain szabályzó szintén a kényelmet szolgálja, lehetővé téve, hogy a felhasználó közvetlenül a mikrofonon állíthassa be a jelszintet.

 

 System 10 PRO

Fix installációhoz, koncertturnéhoz, templomokban és oktatási célokra ideális vezetéknélküli mikrofonrendszer. A 2.4 GHz-en működő System 10 PRO rackes vezetéknélküli rendszer vevőkerete egy vagy két vevőmodulnak ad helyet, melyek lokálisan, vagy a keretből kivéve, Ethernet kábellel csatlakoztatva használhatók.

A forradalmi áttörést hozó kialakítás igazi rugalmasságot kínál mind az installáció, mind a használat terén, megkímélve a tulajdonost a további antenna szétosztók és antenna kábelek költségeitől. A vevőkeretek az antennáktól akár 100m-re – akár másik szobában – lehetnek elhelyezve, az összeköttetést pedig könnyen elérhető és olcsó CAT5 kábel biztosítja. Akár öt keret is összeköthető egy RJ12-es kábel segítségével (minden egyes készlethez jár egy), így egy stabil többcsatornás rendszert tudunk felépíteni. Az összelinkelésnek köszönhetően egy olyan rendszert kapunk, melyben az összes vételi, adási és frekvencia kiosztási funkció koordináltan működik, megakadályozva a kihagyásokat és lehetővé téve akár 10 csatorna egyidejű használatát.

 

 R70x

A párizsi Arro design stúdióval együttműködve készült el a vadonatúj R70x referencia fejhallgató. A végeredmény a forma és a funkció tökéletes összhangja, alumínium rácsos házzal, mely rendkívül kicsi, mindössze 210 g-os tömeget eredményez.

 

Az R70x-ben található szabadalmaztatott meghajtók – a fejhallgató akusztikailag transzparens kivitelével kombinálva – természetes és tágas, nyílt hangzást nyújtanak. A kifejezetten az R70x-hez tervezett, 45 mm átmérőjű meghajtók méltó módon képviselik a több mint 40 évnyi fejhallgató tervezés és gyártás felhalmozódott tudását.

 

 M70x

Az Audio-Technica közkedvelt professzionális monitor fejhallgató sorozata, az M-széria a producerek, mérnökök, zenészek és DJ-k körében régóta jól ismert, az igényes felvétel-készítési folyamatoknál és előadások alkalmával már számtalanszor bizonyított. Az M70x érkezésével a sorozat új csúcsmodellel egészült ki.

 

Az ATH-M70x arra készült, hogy felfedje a legapróbb zenei részleteket, legyűgöző pontossággal a nagyon mély tartományoktól a nagyon magas frekvenciákig. 5-től 45 000 Hz-ig terjedő frekvenciaátvitele – a szabadalmazott 45mm-es átmérőjű meghajtóknak köszönhetően – tökéletesen kiegyensúlyozott, és még nagy hangerőn is kiemelkedő hangtisztaságot és felbontóképességet nyújt, 2000 mW-os terhelhetősége révén.

 

 Audiohálózat

Az első vezetékes mikrofon, mely hangot és vezérlést is Dante hálózaton küld. Az Audio-Technica ATND971 határfelület mikrofon tökéletesen használható tanácstermekben és egyéb tárgyaló helyiségekben. Áthidalva az audio és az IT közötti rést, a mikrofon egyszerű Ethernet csatlakozójának segítségével képes meglévő Dante-kompatibilis eszközök hálózatán kommunikálni. Programozható kapcsolójával egy gombnyomásra képes irányítani olyan folyamatokat, mint pl. a videokamera mozgása vagy a szoba megvilágításának beállításai.

 

Az ATND8677 asztali mikrofon talp segítségével a hattyúnyak mikrofonok korábban nem tapasztalt egyszerűséggel csatlakoztathatók a Dante audio hálózatokhoz.

Szükségtelenné téve a különálló Dante audio interfészek használatát, és egy hasznos, lokális kapcsoló és LED-visszajelző funkcionalitását is hozzáadva, az ATND877 közvetlenül a Dante hálózatra kapcsolódik az RJ45 csatlakozóján és struktúrált kábelezésen keresztül, lehetővé téve a gyors áthelyezést és a legnagyobb rugalmasságot az installáció során.

Az eszköz további előnye, hogy a GPIO vezérlést is a Dante hálózaton továbbítja és fogadja. Ez a Dante protokoll új szolgáltatása, melyet kifejezetten az Audio-Technica közreműködésével fejlesztettek ki, az egyszerű, felxibilis üzemeltetés érdekében, szükségtelenné téve a külön adió és vezérlés kábelezést. Az ATND8677 natív módon kompatibilis a Symetrix és Biamp vezérlő szoftverekkel (mindkét gyártó támogatja a Dante GPIO funkcióját) így integrálható Symetrix Edge, Radius 12x8 és Radius AEC, vagy Biamp Tesira alapú DSP rendszerekbe.

 

Vissza a Sajtóközleményekhez
English

Romania

Francias

Deutsch

desktop