AUDIO-TECHNICA FIÓKOM
Oldaltérkép
Magyar

Keresés...

Főoldal
Hírek
Sajtóhírek
Soul és R’n’B legendák Audio-Techn...

Soul és R’n’B legendák Audio-Technicával a Rock’n’Roll Hall Of Fame beiktatási ceremóniáján

2015-06-22

 

A hangosítási szakma profijai ismét Audio-Technica mikrofonszettet állítottak össze tehetségeiknek a legutóbbi, 30. Rock and Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniához, melyet Clevelandben, Ohióban rendeztek meg.

A show középpontjában a soul legenda, Bill Withers állt, aki ezen kivételes fellépésének alkalmával egy rendhagyó produkcióval lépett színpadra.

John Legend R&B énekes és a Hall of Fame nagy neve, Stevie Wonder az Audio-Technica 5000-es szériájának UHF Vezetéknélküli Rendszerét használták AEW-T5400a hordozható kéziadós mikrofonnal. Wonder “Ain’t No Sunshine”-ját John Legend “Use Me” slágere követte, majd mindketten elénekelték a “Lean On Me” című dalt.

A háttérmikrofonozáshoz az alábbi Audio-Technica vezetékes mikrofonokat használták fel: AT4050 multikarakterisztikás kondenzátor mikrofonok a dobhoz overhead-ként, AT4050ST sztereó kondenzátor mikrofon a közönség hangjához, AE5400 kardioid kondenzátor kézi mikrofon a háttérvokálhoz, AE5100 kardioid kondenzátor hangszermikrofonok a cinekhez és a közönséghez, AT4047SV kardioid kondenzátor mikrofonok a B3 orgona kabinethez és AT4081 ribbon mikrofonok a gitárerősítőkhöz.

Az iktatási ceremónia technikai személyzetét a pro audio szakma veteránjai alkották. A távfelvételek specialistái, az M3 (Music Mix Mobile) felelt a a show felvételéért és keveréséért, így összeállt a broadcast felhasználásra szánt anyag. Audio koordinátorként az M3-tól Mitch Maketansky, John Harris mint hangmérnök, Joel Singer mint operatőr és Brian Flanzbaum Pro Tools operátor működtek közre. 

Mitch Maketansky állítja: “Én több munkatársammal egyetemben évek óta megbízom az Audio-Technica mikrofonokban és vezetéknélküli rendszerekben. Változatos élő hangosításra való alkalmazásuk során mikrofonról mikrofonra biztosítottak konzisztenciájukról és megbízhatóságukról. Előadóktól és műfajoktól függetlenül mindenféle alkalmazásra van egy Audio-Technica megoldás, lehetővé téve számunkra, hogy a produkció, amit létrehozunk úgy szóljon, ahogy szólnia kell. “

Kép: Stevie Wonder a 2015-ös Rock and Roll Hall of Fame Beiktatási Ceremónián Audio-Technica 5000-es soroztú UHF vezetéknélküli rendszerrel, AEW-T5400a kézi adóegységgel. Fotó: Mike Coppola/Getty Images.

Vissza a Sajtóközleményekhez
English

Romania

Francias

Deutsch

desktop