AUDIO-TECHNICA FIÓKOM
Oldaltérkép
Magyar

Keresés...

Főoldal
Hírek
Sajtóhírek
Audio-Technica ATH-PRO500MK2 fejhallgat...

Audio-Technica ATH-PRO500MK2 fejhallgató és AT-LP1240USB lemezjátszó teszt DJ Bohumiltól

2015-07-10

 

ATH-PRO500MK2

 

"Az Audio Technica termékeivel én inkább a stúdiókban találkoztam, mégis nagy örömmel vettem kézbe ezt az ATH-PRO500 mk2 típusú dj fejhallgatót. Az első változatát szintén inkább stúdiókban láttam, de most nézzük, hogy mit is tud ez a profi dj monitor fejhallgató.


A dizájnos csomag két kábelt foglal magában illetve egy hordozó táskát a fejhallgató mellett.
Nagyon tetszik ez a kábelcsatlakozás ami fejhallgatóba megy, szerintem nagyon praktikus és könnyen szerelhető. A kábel hossza teljesen ideális, könnyen lehet mozogni a dj pultban. Felraktam a fejemre és nagyon kényelmesen illeszkedett rá, ami nem egy utolsó szempont egy dj-től. Az anyagválasztás kiváló minden téren, főleg a fejhallgatópántra gondolok, ami az izzadságot könnyen felszívja illetve a műanyag részek is kellemes tapintásúak.


A fejhallgatóban ami még nagyon bejön hogy a fejhallgató hangszóróházainak a méretei pont el lett találva, mivel a belehallgatásnál - akár mix közben - válnak szorítjuk és ez a művelet kényelmesen elvégezhető, sőt félig el is fordul, ami még jobban könnyedebbé teszi a dj munkáját.


De most nézzük a hangját, ha már ennyi külsőséget megemlítettünk. Féltem hogy nem fogja bírni a strapát ez a fejhallgató hiszen mint ahogy már mondtam én inkább stúdió körülmények között találkoztam a márkával. Most minden technikai sallang nélkül mondom hogy nagyon durván szól még nagyon hangosan is, szépen érződnek a mély-közép-magas frekvenciák. Ez talán a djk-nél a legjobban mérvadó egy fejhallgató kiválasztásánál, hiszen ezek a szempontok a legfontosabbak, hogy szépen és hangosan szóljon, no meg a strapát nagyon bírja.

Bátran ajánlom ezt a zárt fülest azoknak, akik egy strapabíró, hangosan is jól szóló, dizájnos fejhallgatót venne.

 

AT-LP1240USB

 

Első körben úgy gondoltam hogy összevetem a dj-k körében etalonnak számító Technics SL 1200 mk2-es típusú lemezjátszóval, de rájöttem hogy teljesen felesleges, mert ez a lemezjátszó a mai kor igényeihez lett hozzáigazítva.
A csomag maga a lemezjátszót, a lemezjátszó tányért, Audio-Technica slimap-ot, a plexi fedelet, kábeleket, leírást és egy software cd-t tartalmaz.


Összeraktam a lemezjátszót majd egyből a csatlakozásokat néztem, ami végre igenis egy mai profi dj lemezjátszóéra hasonlított. Gondolok itt arra hogy az RCA csatlakozások nem egyenesen a lemezjátszó karból jönnek ki, hanem RCA aljzat csatlakozás lett rögzítve a lemezjátszó hátsó oldalán. Ez hatalmas piros pont. Aztán ami rögtön kérdéses volt számomra, hogy mit is keres egy USB aljzat a lemezjátszón?! Nagy ötletnek tartom, hogy hangkártya nélkül tudjuk a lemezeinket digitalizálni a saját programjával (azon a software cd-n az van) mind Windows-on mind pedig MAC OSX-en is.


A lemezjátszó robusztus és nagy hangban sem gerjed. A pitch potmétert plusz, mínusz 10 és 50 %-ban használhatjuk. Könnyen mozgatható a poti és a sebességváltózást is hamar felveszi az bika erős közvetlen hajtás. Az indulást és megállítást két potméterrel tudjuk állítani, mint egy profi cd-lejátszón. Lehetőség van visszafele játszásra is, bár szerintem ennek inkább scratch körökben van nagyobb érdeme. A szokásos 33 és 45 fordulatszám mellett még 78-ast is használhatunk lejátszásra. Még ami nagyon tetszett, hogy ergonómiai szempontból két start/stop gomb van, hiszen ha elfordítjuk a lemezjátszót, akkor a másikat használnánk, de úgy gondolom hogy ez is hip-hop djk körében aratna sikert. A stroboszkóp lámpa kéken világít, a tűmegvilágító egy RCA csatlakozással illeszkedik és rendben végzi munkáját. A toronyszerkezet könnyen állítható és ami a lényeg hogy stabil és egy komolyabb scratch-t is simán kibír és nem ugrik át egyik-barázdából a másikba a tű.


Nos, úgy gondolom, hogy tényleg egy mai profi lemezjátszóval állunk szemben és nemcsak kis bulikra, de akár komolyabb rendezvényekre is bátran ajánlom. A ma piacon lévő lemezjátszók mellett árban és minőségben azt gondolom jele pillanatban verhetetlen az Audio-Technica lemezpörgetője. Aki lemezjátszó vásárláson töri a fejét mindenkép vegye számításba az Audio-Technica LP1240-est.
A hip-hop dj-knek különösen ajánlott!"

 

DJ Bohumilt az alábbi felületeken is megtalálod:

INSTAGRAM: instagram.com/djbohumil
CONTACT: djbohumil@gmail.com
WEB: www.bohumil.hu
FACEBOOK: www.facebook.com/djbohumilofficial
TWITTER: www.twitter.com/djbohumil
OFFICIAL.FM: www.official.fm/djbohumil
SOUNDCLOUD: www.soundcloud.com/djbohumil
MIXCLOUD: www.mixcloud.com/djbohumil

Vissza a Sajtóközleményekhez
English

Romania

Francias

Deutsch

desktop